For sjov

Årets koldeste dag 2017

Årets koldeste dag. Man ved jo godt hvad der sker når det bliver frostgrader udenfor ikke? Så bliver brystvorterne hårde selvfølgelig 🙂 Og det skal da lige dokumenteres med et par billeder af smukke bryster på årets koldeste dag.

Sådan får du varmen igen.

Stive brystvorter

Årets koldeste dag

Minus 10-11 grader i nat kunne måles flere steder i landet. Men hvor meget kulde kan huden og mennesker klare?

Ved -40 grader kan du løbe en tur helt uden tøj på i ca. tre minutter, uden videre fatale følger. Men udsætter du din bare hud for kulde under -60 grader, fryser den med det samme, og cellerne dør. Er hele kroppen blottet, vil du under de ovenstående omstændigheder dø med det samme.

Selv med masser af tøj på, er det svært at beskytte områderne omkring øjnene og næsen, som risikerer alvorlige forfrysninger.

Kulde kan også skade luftveje og lungerne
Indånding af så ekstrem kold luft kan give skader på luftvejene og lungerne. Inuitter og andre folk, som lever i de ekstremt kolde områder, oplever ofte skader på lungerne. Forskere, der arbejder på Antarktis og andre kolde områder, trækker vejret igennem en slags snorkel, der løber inden under frakken, så luften lige kommer ind og bliver lunet af kropsvarmen, inden den når ind i luftvejene.

Nu er det jo langt fra så koldt, her på årets koldeste dag i lille Danmark og heldigvis er der heller ikke meget vind. For med lidt vind kan det jo føles meget koldere end det egentligt er. Så selvom termometeret blot viser ca.10 minusgrader, kan vind gøre den følte temperatur meget lavere.

Det metrologerne kalder chill faktor eller kuldeindekset angiver, hvordan blæst får det til at føles koldere, end hvad der rent faktisk måles med et termometer. Effekten opstår, fordi vores krop opvarmer luften lige omkring os, og danner et isolerende lag. Men hvis det isolerende lag blæses bort af vinden, afkøles vi mennesker hurtigere, så huden bliver koldere. I en storm vil -20 grader således være lige så farlig som -40 grader når det er vindstille vejr. Kilde