Gadgets

App hjælper med at kvitte tobakken!

Elektroniske cigaretter kan være vejen til at droppe tobakken. Men motivationen er vigtig, og her kan både økonomien og den rigtige app gøre en forskel.

Elektroniske cigaretter har oplevet en markant fremgang herhjemme, og det er forståeligt nok. Almindelige cigaretter indeholder op til flere tusinde giftstoffer, der ryger direkte ned i lungerne for hvert hiv. E-cigaretter indeholder ikke tobak. Røgen bliver i stedet skabt med nikotinvæske, der ikke indeholder samme stoffer. Samtidig har e-cigaretterne en anden fordel i forhold til tobakken. Prisen er væsentlig lavere, og hvis man for eksempel ryger 20 cigaretter om dagen kan man spare næsten 6.000 kr. om året. Det viser en prisberegner, vi har fundet hos Xsmoke, der blandt de største leverandører af e-cigaretter herhjemme.

Hold styr på tobakken

De mange fordele burde være nok til at overbevise folk om, at det kan være en god ide at droppe traditionel tobak. Men alle, der har prøvet at bryde en dårlig vane, ved godt, at man ikke altid handler lige fornuftigt, så ind imellem er der brug for ekstra påmindelse til at motivere os. Her kan man for eksempel få hjælp fra en app. DailyCig koster 16 kr. til iOS enheder. App’en hjælper brugerne med at holde styr på, hvor mange cigaretter man ryger. Det gælder både de traditionelle cigaretter med tobak og de billigere e-cigaretter. Man kan også sætte sig nogle mål for, hvor mange af hver type cigaretter man må ryge hver dag. I DailyCig app’en kan man nemt markere, når- og hvad man ryger, og man har hele tiden adgang til at se en statistik over forbruget, og om man har nået sine mål.

Hold kroppen i gang

Mange bruger e-cigaretter til at komme helt væk fra røgen, og hvis man vil styrke sin motivation, kan det også være godt at arbejde på en sund livsstil. Folk, der er stoppet, fortæller nemlig, at de har oplevet at motion og sund kost har været med til at styrke deres motivation til at droppe smøgerne helt. Så smut forbi hjemmesiden med Fødevarestyrelsens tests og find ud af, om du lever sundt nok. Hvis ikke kan man også få gode råd om sund mad på Magasinet-Sundhed.dk.