Smukke Bryster

Forårssol, pas på forårsolen og dens skarpe stråler hvis du har blege bryster

Forårssol, findes der noget mere lækkert end at mærke de første spæde stråler fra en varm forårssol. Men er forårssolen nu også så sund og fyldt med vitaminer som vi går og tror?

Forårssol kan være farlig

Det er nok ikke nogen nyhed at forårssolen er skarp, og kan være hård mod den blege vinterhud. Her er et par råd fra kræftens bekæmpelse: (Kræftens Bekæmpelse råder danskerne til at passe på og søge ind i skyggen eller beskytte huden med tøj og solcreme, når UV-indekset når tre. Med et UV-indeks på tre eller mere, bør man ikke opholde sig længere end 10-20 minutter i direkte sol midt på dagen). Det er jo nærmest almen viden, men hvad jeg ikke vidste var, at solen allerede her i starten af foråret, kan ligge med et UV-indeks på omkring 6.

I følge Kræftens Bekæmpelse er det farlige ved forårssolen ikke kun, at UV-indekset er højere end man tror. Den blege vinterhud er nemlig også ekstra følsom. Danskernes foretrukne vinterbeklædning hue og halstørklæde, har nemlig forhindret solen i at forberede huden på den skarpe forårssol, og efter en lang vinter, er de fleste danskere mere end ivrige efter at få lidt farve på huden. Men bare et par timer i forårssolen kan gøre den sårbare og modtagelige hud rød, og det øger selvfølgelig risikoen for at udvikle kræft i huden.

forårssol og blege bryster

Ingen skræmme kampagne

Selvom forårssolen kan være skarp og hård, skal man jo ikke prøve at undgå den helt. Fordi huden er sårbar, er det nemlig en god idé at udnytte forårssolen. Dette fordi at hvis huden langsomt får sin naturlige kulør tilbage hen over foråret, kan den bedre tage imod sommerens lidt skarpere stråler også bliver den ikke så let rød. Man skal bare være fornuftig og klar over farerne og beskytte sig lige så godt om foråret, som om sommeren.

Forårssol og blege bryster

Så vores råd herfra, pas på den skarpe forårssol hvis du har blege bryster eller bleg hud i det hele taget. Altså ret skal være ret, vi så jo gerne de blege bryster luftet så ofte som muligt, men det skal jo ikke være så overdrevet, at i ligefrem bliver syge af det.

 

kilde Kræftens Bekæmpelse