Smukke Bryster

Kavalergang, findes der noget frækkere end en god kavalergang

Kavalergang er noget af det vi rigtigt godt kan lide her på smukkebryster.

Ting du med garanti ikke vidste om kavalergang.

Kavalergangen er området imellem en kvindes bryster over brystbenet (sternum). Begrebet henviser i almindelighed til det område, der kan ses, når kvinden er iført tøj med en lav halsudskæring.

Kavalergang

I nogle kulturer anses en synlig kavalergang for at være æstetisk eller erotisk attraktivt og kan forbindes med beklædningsgenstande med lave halsudskæringer, som udstiller eller fremhæver kavalergangen, såsom kjoler, lingeri eller badetøj. I disse kulturer har kvinder i historiens løb forsøgt at øge deres fysiske attraktivitet og femininitet inden for de rammer, der bestemmes af tidens og stedets skiftende modestrømninger og sociokulturelle normer om anstændighed. De metoder, der anses for passende, har kunnet indebære fremhævelse og delvis fremvisning af brysterne, herunder kavalergangen. I nogle kulturer kan enhver fremvisning af kavalergangen anses for tabuiseret, ulovlig eller på anden måde socialt ildeset.

Læs også: kavalergang, vis den til job samtalen

Ordet “kavalergang” har været kendt på dansk siden før 1915 og blev tidligere regnet for et slangord.[1] Det er imidlertid ikke lykkedes sprogforskere at finde den endegyldige forklaring på, hvordan selve ordet er opstået, eller hvilken forbindelse der er fra begrebet kavaler til ordet kavalergang, men en mulig forklaring er, at ordet kavaler undertiden forbindes med noget seksuelt, bl.a. i slangordene “kavalerbestik” og “kavalersæt”, der inden for Søværnet angiveligt har været brugt om et sæt præventionsmidler. En parallel til ordet findes i det schweizertyske “Studenten-Gässli” (en lille studentergang), der betyder det samme som kavalergang.

Kavalergang og lingeri

Mange mennesker i vestlige kulturer, både kvinder og mænd, anser bryster for at være en vigtig del af kvinders sekundære kønskarakterer.[3] og et vigtig side af femininiteten, og mange kvinder bruger en nedringning, der fremviser kavalergangen, som led i deres fysiske og seksuelle attraktivitet og for at styrke fornemmelsen af femininitet. Fremvisning af en kavalergang med dyb nedringning anses ofte for et led i kvindelig flirt eller forførelse såvel som et æstetisk og erotisk virkemiddel. De fleste mænd finder seksuelt behag i synet af en kvindes kavalergang,[4] og nogle mennesker finder behag i, at deres kvindelige partner fremviser kavalergangen. Når kavalergangen forstærkes med en pushup-bh eller fremvises ved en lav halsudskæring, kan det tiltrække opmærksomhed.[5] I løbet af ungdommen bliver nogle piger stærkt optaget af brysternes form og af kavalergangen.[6] Brugen af tætsiddende tøj og fremvisningen af kavalergangen er blevet anført som årsagen til en vækst i brystfetichisme og atypisk parafili.[7]

I Vesten og i visse andre samfund er der forskellige opfattelser af, hvor meget kavalergang det er acceptabelt at fremvise i det offentlige rum.[8] Hvor meget en kvinde kan fremvise sine bryster i nutidens vestlige samfund, afhænger af den sociale og kulturelle kontekst. Fremvisning af kavalergang eller andre dele af kvindens bryst anses af nogle for upassende eller endog forbudt i henhold til bestemte påklædningsregler, eksempelvis på arbejdspladser, i kirker og på skoler, mens det i andre sammenhænge kan anses for tilladt eller ligefrem ønskværdigt at fremvise så meget kavalergang som muligt. Fremvisning af brystvorter eller areola anses næsten altid for dristigt og i visse sammenhænge for uanstændigt eller upassende.

Kilde: Wik